Til foreldre

Litt om Magicon!
Et sted hvor magien skjer!

MagiCon er et nytt convention på Lørenskog i nærheten av Oslo. Connet er skapt av nerder for nerder.

Liker du cosplay, drag, brettspill, rollespill, k-pop, dataspill eller andre deler av popkultur, er Magicon noe for deg! Magicon skal være et sted hvor alle kan møtes på tvers av fandom, alder, interesser og erfaring, et sted hvor man kan møte nye og gamle venner, lære nye ting og ha det gøy.

Vi planlegger et variert program som vil appellere til cosplayere og andre med interesse for pop- og nerdekultur. Programmet inneholder for eksempel: cosplay konkurranser rettet mot forskjellige ferdighetsnivåer og andre konkurranser, nyskapende foredrag, interaktive workshops, spennende stands og mye mer!

Vi ønsker at både nye og viderekomne cosplayere skal finne noe å underholde seg med på Magicon, og ønsker derfor å inkludere programposter med avanserte cosplay kunster i fokus.

Hva er cosplay:
Cosplay er en kreativ hobby som går ut på at man kler seg ut som kjente karakterer fra film, tv-serier, spill, litteratur eller andre populærkulturelle medier. Noen lager kostymer selv, mens andre foretrekker å kjøpe ferdige kostymer. Det viktigste med cosplay er at man skal ha det gøy og få lov til å utfolde seg kreativt i et trygt rom.
Ordet “cosplay” er sammensatt av ordene “costume” og “roleplay”. Noen lener mer mot selve kostymebiten, og foretrekker å bare kle seg ut, henge med venner og ta kule bilder. Andre liker best rollespillaspektet og liker å spille ut karakterenes personligheter, lage sketsjer eller sceneshow som de kan opptre med på samlinger som Magicon. Noen liker begge deler like godt. Alle disse formene er like velkomne og aksepterte hos oss.

Reise:
Her finner du oss:
Festplassen 1, 1473 Lørenskog

Offentlig kommunikasjon:

Flere busslinjer fra Oslo, Groruddalen og Romerike stopper ved bussterminalen ved Lørenskog sentrum, som ligger rett ved siden av Lørenskog hus. 

Reisen fra Oslo Sentralstasjon vil ta ca 30. minutter. Vi anbefaler å ta buss 300 fra Bjørvika.

Man kan også ta buss 400, 418, 482, 484, 486 og 491 fra Oslo og Lillestrøm. Det er også mulig å ta toget fra Oslo til Lørenskog stasjon, og deretter linje 120 eller 67 til Lørenskog sentrum.

Mat:
Lørenskog samfunnshus har egen cafe, hvor man kan kjøpe enkel mat og drikke. Det finnes også dagligvarebutikker og restauranter i nærområdet.

Viktig å vite:

Vi i Magicon setter trivsel og sikkerhet i høysetet. Vi ønsker å holde et arrangement der alle trives, og hvor alle har en god opplevelse. For å få til dette, er det viktig at du som forelder kjenner til følgende:

Vi i Magicon er superinteresserte i cosplay, og mange av våre deltagere bruker mye tid på å lage, tilpasse og bygge kostymer. Det er derfor ikke lov å ta på andres kostymer uten lov, det er heller ikke tillatt å ta bilder av kostymer eller karakterer uten samtykke fra personen det gjelder.

Dette er et arrangement for alle aldre, og vi oppfordrer alle til å komme. Magicon er også et rusfritt arrangement. 

For å få et best mulig arrangement ønsker vi at du leser våre regler, og at du tar en samtale med ditt barn og forklarer hvilke regler og forventninger som gjelder.

Dersom ditt barn er under den kriminelle lavalder er du som forelder ansvarlig for tvister som oppstår mellom arrangør og ditt barn.

Magicon har crewmedlemmer som består av hengivne og engasjerte personer som er der for å sørge for at alle får en god opplevelse, men har ikke kapasitet til å ledsage besøkende. Barn under 14 år anbefales å besøke Magicon i følge med ledsager eller foresatte på arrangementet.