Cosplaykonkurranse

Meld deg på her

Reglene for cosplaykonkurransen

*Manglende filer og opplysninger i påmeldingen må ettersendes på info@magicon.no innen 20. februar

Cosplay:
* Karakteren deltagere cosplayer og konkurrerer med må komme fra et offisielt publisert medie. Det er derfor ikke mulig å delta i denne konkurransen med originale karakterer (OCs) eller cosplay basert på Fanart.

* Deltakeren må ha laget cosplayet selv. Deler som sko og parykker kan ha kjøpte baser, med modifikasjoner gjort av deltakeren.

* Ved påmelding må deltakerne legge ved referansebilder av karakteren de skal konkurrere med. Referanse Bildene bør være i høy kvalitet, vise karakteren fra ulike vinkler om mulig, og være en del av karakterens offisielle publiserte design.

* Det er frivillig å sende inn dokumentasjon av skaperprosessen av cosplayet, men vi anbefaler det om mulig. Dette må sendes inn digitalt i forkant av konkurransen.

* Hold cosplay og performance til PG13, da det kan være barn til stede under konkurransen.

Bedømming:
* Bedømmingen av cosplayet vil foregå før sceneopptreden. Ut fra gitte referansebilder vil cosplayet bedømmes etter disse punkter

1. Likhet* til karakter
2. Kvalitet av håndarbeid/håndtverk
3. Cosplayets vanskelighetsgrad og utførelse.

* Sceneopptredenen vil bedømmes etter følgende punkter

1. Tilstedeværelse/innlevelse og prestasjon på scenen.
2. Likhet* til karakteren på scenen.
3. Nivå av underholdning og engasjement på scenen.

* I denne konkurransen vektlegges følgende punkter

1. Detaljer og ambisjoner/utvikling – 30 %
2. Konstruksjon – 40 %
3. Opptreden – 30 %

* Dommernes avgjørelse er endelig og det er ikke rom for forhandling. Det stilles ingen krav til dommerne om å gi tilbakemeldinger. Det forventes at deltagere oppfører seg ordentlig overfor hverandre, dommere og crew uansett hvilken beslutninger som blir tatt.

* Det er deltakerens ansvar å møte opp til gitt tid ved bedømmelse og sceneopptreden. Ved uforutsette problemer, ta kontakt med konkurranse ansvarlige.

* Likhet= Dommerne vil kun vurdere hvordan kostymet er konstruert og hvordan deltakeren bruker det for å oppnå likhet med figuren det er basert på. Faktorer som kjønn, høyde, vekt, hudfarge og lignende vektlegges ikke.